Kikker in je kont?

0

Ik woon al 5 jaar in Nederland en weet inmiddels dat ze hier op 1 april ook fratsen uithalen. Net zoals in België. Geen verschil.

Dit jaar hou ik op 1 april een presentatie en als frivoliteit had ik op de eerste slide van de powerpoint dit visje aan de datum gehangen.

aprilvis

Net voordat ik de slides naar de voorzitter stuur, laat ik de presentatie nog even zien aan mijn vrouw. “Wat vind je er van?” en “Kijk hier” zei ik wijzend naar de kleine vis onderaan de slide. Opbrengst: een glimlach en een bevestigend: “leuk … ja”.

Enkele minuten later vraagt ze: “Waarom hang je eigenlijk een visje aan de datum?”
Paf door deze vanzelfsprekendheid zeg ik: “Ewel, omdat het 1 april is, tiens!”
Toen er nog steeds geen licht ging branden, en ik gesteld ben op tempo, riep ik ongeduldig “een aprilvis natuurlijk, een aprilvis”.
D.: “Een aprilvis?” …
I.: “Ja, een aprilvis van 1 april.”
D.: “Ahuh? … Maar waarom hangt er een vis, en geen kikker?”
Toen was ik diegene die verbaasd ging kijken. “Een kikker? Waar heb je het over?” …
D.: “Ja, een kikker in je bil”
I.: “Een kikker in mijn bil? Wat zeg je nu?” De boodschap sijpelt langzaam door. (In Nederland bedoelt men met je ‘bil’ niet je ‘dij’, maar wel je ‘kont’.) Vol ongeloof: “Huh? Een kikker in m’n kont of wat?”
D.: “Ja tuurlijk, van 1 april, kikker in je bil, die d’er nooit meer uit wil.”
In Nederland geen aprilvissen dus, maar kikkers in je kont. Komt dat tegen!

Bevreemdend als je partner compleet uit het niets begint over kikkers in je kont.

Moraal van het verhaal: Nederbelgen, schaf een Nederlandse partner aan, of u staat overal te kijk! Ik ben er vast van overtuigd dat ik al die jaren al eerder tegen Nederlanders over een “aprilvis” begonnen ben. Maar niemand die er ooit iets over zei. Denken ze vast “die gekke Belg vergist zich in het dier”.

Uiteindelijk geen aprilvisje op de beginslide dus. Maar een kikker in iemands kont hang ik er ook maar niet aan.
Het wordt weer een strakke presentatie.

Kikker in je kont

Share.

Leave A Reply