Een tas koffie

0
We zitten op een terras langs de Utrechtse grachten. De ober vraagt wat het zijn mag.
“Een tas koffie graag”, zegt mijn vriendin.
“Een TAS koffie?” vraagt hij proestend.
“Euh, ja” zegt ze vertwijfeld. “Heeft u dat niet?”
“Wahahaaaa”, buldert hij, “een TAS KOFFIE. Super! Komt er aan, mevrouw!”
… even later …

Ober komt langs en bezorgt me mijn drankje. Op zijn plateau heeft 2 plastic zakken liggen. “In welk tasje had u het liefst uw koffie gewenst, mevrouw?” Hij, en zijn collega’s die inmiddels ook naar buiten gekomen zijn, schateren het uit.

Share.

Geen reacties

  1. Dit verhaal kreeg ik binnen van een Nederlandse die in België woont: "Ook ik had mijn incidentje met de ‘tas’: na een inleiding met een kop koffie werden we allemaal (zo’n 100 man/vrouw) verzocht om onze tas in de keuken(!!) te zetten en mee te gaan voor een rondleiding. Dat leek mij maar niets (portefeuille en zo) en dus ging ik eerst maar even polshoogte nemen in die keuken: met mijn tas maar zonder mijn lege koffiekopje. Het enige kopje dat dus niet netjes naar de afwas werd gebracht!"

Leave A Reply