De smerigste pannenkoek ooit

0

Twee jaar geleden bakte ik voor het eerst met pannenkoeken met mijn vrouw. Na twee geslaagde exemplaren strooide ze plots geraspte kaas uit in de pannenkoek in wording. Daarna zag ik haar grijpen naar tomaten … spekblokjes … champignons. Stop!!! Wat is hier aan de hand?

Nederlanders houden ook van hartige pannenkoeken, in tal van varianten, terwijl Belgen de traditie hebben voornamelijk zoete pannenkoeken te eten. Maar ach, een hartige pannenkoek is nog niet zo gek.

Maar vandaag, na een bezoekje aan een pannenkoekenrestaurant, ontdekte ik het summum van de hartige pannenkoek: de ‘pannenkoek met ragout’ (VL: vol au vent). Volgens mijn vrouw ‘héérlijk’.

Mijn maag keert.

Indien u zelf aan de slag wil, ziehier het recept. (met een blikje ragout, jakkes!)

Share.

Leave A Reply